Οι… παρέες στον Αρχάγγελο

Ποδοσφαιριστές από έντεκα χώρες απαρτίζουν το γαλαζοκίτρινο ρόστερ
Αρκετές φορές λέγεται ότι μία ομάδα χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να δέσει σαν ομάδα, ιδίως όταν στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες από έντεκα διαφορετικές χώρες, όπως γίνεται στον ΑΠΟΕΛ. Μπορεί παίκτες από την ίδια χώρα να δημιουργούν μία «κλίκα» μεταξύ τους, όμως το σημαντικό είναι να υπάρχει δέσιμο ανάμεσα σε όλα τα στελέχη της ομάδα, αφού είναι κάτι… σαν δεύτερη οικογένεια.
Όταν ένας ποδοσφαιριστής αισθάνεται κάποιον «δικό» του στην ομάδα, τότε μπορεί να ανταποκριθεί πιο γρήγορα στις απαιτήσεις. Προσπάθεια στον μεταγραφικό σχεδιασμό ήταν οι παίκτες που θα έρθουν να βρουν κάτι κοινό με αυτούς στον Αρχάγγελο, ώστε να μην αισθάνονται ότι ήρθαν σε ξένο περιβάλλον.
Μπορεί να φαίνεται κάπως παιδιαστικό, όμως η ενέργεια των ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή της προθέρμανσης να «τιμωρούν» τον παίκτη που κάνει λάθος, δείχνει ότι διασκεδάζουν την παρουσία τους στην ομάδα. Ακόμη και οι παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, όπως είναι οι Άλντο Αντόρνο και Εστεμπάν Σολάριείναι πρώτοι στις πλάκες.
Οι «παροικίες»Τη μεγαλύτερη μερίδα του ρόστερ –έστω και αν δεν κερδίζουν αρκετοί θέση στην ενδεκάδα– απαρτίζουν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Την παρέα μεγάλωσε ο Στάθης Αλωνεύτης, που βρήκε αρκετούς με τους οποίους συνδέεται μέσω της Εθνικής, όπως οι Νεκτάριος Αλεξάνδρου και Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.
Ο Μάριο Σέρτζιο αντικατέστησε τον Πάουλο Ζορζ στη λίστα με τους εκπροσώπους της πορτογαλικής «παροικίας». ΟιΠίντο, Μοράις και κυρίως ο Έλντερ Σόουζα πήραν… την ευθύνη της ένταξής του στους ρυθμούς της ομάδας. Άλλωστε, ο δεξιός μπακ δεν μιλάει καλά αγγλικά, έτσι ένα μεταφραστή τον χρειάζεται στο πλευρό του. Με τους Πορτογάλους τη «βρίσκουν» και οι Βραζιλιάνοι Γκουστάβο Μαντούκα, Μαρσέλο Ολιβέιρα και Αΐλτον Αλμέιδα,έστω και αν τελευταίος «έχασε» τον κολλητό του, Γουίλιαμ Μποαβεντούρα.
Βρίσκουν τον τρόποΟ Σελίμ Μπεναχούρ δεν τα βρήκε σκούρα στην ενσωμάτωσή του –το αποδεικνύουν οι αποδόσεις του– καθώς μπορεί να συνεννοηθεί στα πορτογαλικά και τα ισπανικά (μιλάει επίσης γαλλικά, αγγλικά και φυσικά αραβικά ο Τυνήσιος, γεννημένος στη Γαλλία), κάτι που τον διευκολύνει και στις επαφές του με τους Ισπανούς, Ούρκο Πάρντο και Άριτθ Μπόρντα. Ο Μίκαελ Κλουσκόφσκι θα μπορεί να συνεννοείται –περισσότερο– με τον Πάρντο, αφού ο Καναδός, γεννημένος στην Αυστρία, όλο και κάτι θα έμαθε από τη βελγική νοοτροπία στα οκτώ χρόνια που πέρασε στην καριέρα του στο Βέλγιο (σε Λα Λουβιέρ και Κλαμπ Μπριζ), όπου είναι τόπος γέννησης του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ.
Μιλάτε… ελληνικάΦυσικά, ο Ισπανός πορτιέρο μιλάει άπταιστα και τα ελληνικά, όπως και ο Ανγκολέζος Φρανσίκσο Ζουέλα και ο ΚροάτηςΜάριο Μπούντιμιρ, από την πολυετή θητεία τους στα ελληνικά γήπεδα. Ο Διονύσης Χιώτης, ως γνωστό, είχε… σε μεγαλύτερη εκτίμηση τους Χρήστο Κόντη (βοηθός προπονητή) και Σάββα Πουρσαϊτίδη (τμήμα σκάουτινγκ), με τους οποίους θα συνεχίσει να έχει περισσότερες συναναστροφές ακόμη και τώρα που άλλαξαν πόστο στους γαλαζοκίτρινους. Τα ελληνικά τα καταλαβαίνει και ο Αργεντινός Εστεμπάν Σολάρι, ο οποίος όμως προτιμάει να συνομιλεί στα αγγλικά.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου